Truth Dox

The Territory

Brazil, Denmark, United States
2022 — 86' / Color

1

Përshkrimi

THE TERRITORY ofron një vështrim zhytës në luftën e palodhshme të popullatës indigjene uru-eu-wau-wau kundër shpyllëzimit përtej kufijve të sjellë nga ardhës ilegalë dhe një asociacion i fermerëve jo vendës në Amazonën braziliane. Me shfaqje filmike që të ngjallin frikën, peizazh që lidhet me titullin dhe dizajn zanor me teksturë të pasur, filmi e shpie audiencën thellë në komunitetin uru-eu-wau-wau dhe siguron qasje të paprecedent në djegien dhe spastrimin ilegal të tokës nga ana e ardhësve bashkë me një rrjet të fermerëve që luftojnë për të legjitimuar grabitjen ilegale të tokës.
I xhiruar pjesërisht nga popullata uru-eu-wau-wau, filmi mbështetet në pamje të vërteta të kapura përgjatë tri viteve teksa komuniteti rrezikon jetët e tyre për të ndërtuar ekipin e tyre medial me shpresën e shpalosjes e të vërtetës.

Biografia e Regjisorëve

Alex Pritz is a documentary filmmaker focused on human’s relationship with the natural world. Recently, Alex directed The Territory, which premiered in the World Cinema competition at Sundance 2022 where it won both the Audience Award and a Special Jury Award for Documentary Craft, making it the only film at that year’s festival to win awards from both the jury and the audience. IndieWire described the film as, “Gorgeously and sometimes ingeniously conceived, painting an intimate first-hand portrait of joy, pain, and community, before bursting with rip-roaring intensity as it captures a high-stakes struggle for survival unfolding in the moment.”

Buy Tickets

Regjisorë

Alex Pritz

Producent

Darren Aronofsky

Gabriel Uchida

Lizzie Gillett

Kinematografia

Alex Pritz

Tangae Uru-eu-wau-wau

Editorë

Carlos Rojas Felice

Zërimi

Joe Higgins

Webfaqja Zyrtare e Filmit

http://www.alexpritz.com/film-1-1

Kontakti

Documist
[email protected]
6077930190