Festivali Ndërkombëtar i Filmit Dokumentar dhe të Shkurt, DokuFest është festivali më i madh i filmit në Kosovë. Çdo vit festivali mbush kinematë rreth qendrës historike të Prizrenit me një përzgjedhje prej më shumë se 200 filma nga e gjithë bota.

Themeluar në vitin 2002, me qëllim të rigjallërimit të kinemasë dhe jetës kulturore në Prizren, DokuFest u rrit dhe u zgjerua në festivalin më të rëndësishëm të filmit dokumentar dhe të shkurtër në Evropën Juglindore dhe nga viti 2019 është festival kualifikues BAFTA për filma të shkurtër. Ekspozita dokumentare fotografike, debate, master klasa dhe performanca muzikore live janë të gjitha pjesë e 9 ditëve të festivalit.