Truth Dox

Black Mambas

Germany, France
2022 — 81' / Color

1

Përshkrimi

Tri gra pranojnë punën e lakmuar të Black Mambas Rangers, e caktuar për Pesëshen e Madhe të kafshëve (Elefantët, Rinoqerontët, Luanët, Leopardët dhe Buajt) në Parkun Greater Kruger.
Nkateko, e cila e sheh këtë pozitë si hapin e parë për karrierën e saj; Qolile, e cila trajnon qentë kundër përlarjes për të mbajtur familjen e saj derisa burri i saj kërkon punë, dhe Naledi, një idealiste e cila e sheh Black Mambas si majën e fuqizimit të gruas, qëndrojnë në udhëkryq të progresit të mëtutjeshëm të vendit dhe të shkuarës së tij koloniale.
Teksa gratë patrullojnë rrethojat e jashtme kufizuese të parkut, Black Mambas janë përgjegjëse për sigurinë e Pesëshes së Madhe kundrejt gjuetarëve pa leje, por kur shefi i tyre i ekspozon ato për të promovuar “patriotizmin mjedisor” secila e gjen veten në një rrethanë kritike unike.

Biografia e Regjisorëve

Lena Karbe born in St Petersburg, Russia, Lena Karbe is a Germany-based fifilmmaker. Having studied fifilm internationally (École normale supérieure, University of Oxford and University of Television and Film in Munich), she founded her own production company KARBE FILM GmbH in 2018 with the focus on documentaries for national and international audiences, based in Munich. The mission of Karbe Film’s documentaries is to foster new perspectives and amplify voices and opinions outside the status quo. She has produced several feature fifilms before starting to write and direct.

Buy Tickets

Regjisorë

Lena Karbe

Producent

Jan Vasak

Lena Karbe

Ramadan Suleman

Kinematografia

Mateusz Smolka

Editorë

Georg Michael Fischer

Zërimi

Clemens Becker

Kontakti

Autlook Filmsales GmbH
Spittelberggasse 3/14
1070 Vienna | Austria
+43 670 208 7881
www.autlookfilms.com