Truth Dox

A French Revolution

Un peuple

France
2022 — 104' / Color

1

Përshkrimi

Tetor 2018, Francë. Qeveria e Makronit dekreton një rritje të taksës për çmimin e naftës. Një valë protestash fillon të rritet. Qytetarët mobilizohen nëpër mbarë vendin: ky është fillimi i lëvizjes së Jelekëve të Verdhë. Në Chartres, një grup grash e burrash mblidhen çdo ditë. Në mesin e tyre, Agnes, Benoît, Nathalie dhe Allan përkushtohen për luftën kolektive. Si një komb i tërë, ata zbulojnë se kanë një zë i cili duhet të dëgjohet...

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

After a degree in History, Emmanuel Gras approached cinema as a camera student at the ENS Louis Lumière. At the end of his studies he went as a cinema volunteer to the Centre Culturel Français in Beirut and started work as a director of photography on documentaries taking him deep into the Middle East. On his return to France, he focused on directing his own projects and fictions, while continuing to do camerawork on other people’s films. After gaining critical acclaim for his first feature documentary, A COW'S LIFE, Gras' second documentary, MAKALA (2017), was selected in the main competition of la Semaine de la Critique, where it won the Nespresso Grand Prize.

Buy Tickets

Regjisorë

Emmanuel Gras

Producent

Frédéric Jouve

Kinematografia

Emmanuel Gras

Editorë

Karen Benainous

Zërimi

Manuel Vidal

Kontakti

Best Friend Forever Sales
Varkensmarkt 23, 1000 Brussels
[email protected]