Sonic Transmissions: Music on Film

Patti Smith: Electric Poet

Patti Smith, la poésie du punk

France
2022 — 54' / Color, Black & White

1

Përshkrimi

Duke ateruar në Nju Jork në hirin e kulturës post hipike, njëzet vjeçarja Patti Smith, do ti inatos të gjitha rregullat ekzistuese: rock’n’rollin klishe, poezinë tepër prozaike, kulturën përjetësisht elitiste, dhe idenë kufizuese të gjinisë. Gjatë vitit të pestë të karrierës së saj, me vetëm një hit komercial, ajo arriti aktin heroik e të bërit legjendë që jeton pa i lënë kurrë anët e shoqërisë. Duke qenë pank në zemër, ajo e vë artin si forcë politike dhe lirinë si nevojë.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Sophie Peyrard starts off her career as a writer and director on the ARTE series Tracks . She collaborates on this show for 7 years as the series editor in chief. She then participates on several experimental television programs and works regularly for the written press.

Anne Cutaia

Buy Tickets

Regjisorë

Anne Cutaia

Sophie Peyrard

Producent

Virginia Subramaniyam

Editorë

Anne Cutaia

Zërimi

Matthieu Deniau

Kontakti