Maryam Tafakory

Absent Wound

زخم

Iran
2017 — 10' / Color

1

Përshkrimi

Ritualet e stërvitjes luftarake shihen në kombinim me recitimet e një vajze të re. Ndonëse në dukje në botë të ndara, filmi tërheq paralele dhe lidhje midis këtyre situatave relative, në proces duke tërhequr bashkë fijet dokumentare dhe fiksionale për të zbuluar ndjenjën e përbashkët të pajtimit me trupshmërinë, ritualet dhe vuajtjet e saj.

Biografia e Regjisorëve

Maryam Tafakory (b. Iran) is an artist filmmaker whose textual and filmic collages interweave poetry, documentary, archival, and found material. Her work has been exhibited internationally including at MoMA Doc Fortnight; IFF Rotterdam; EIFF Edinburgh; MIFF Melbourne; True/False; Pergamon Museum; M HKA; and Anthology Film Archives amongst others. She has received several awards including the Ammodo Tiger Short at 51st IFFR, Barbara Hammer Feminist Film Award at 60th Ann Arbor Film Festival, the Jury Prize at Documenta Madrid, and the Best Short Film at Festival de Cine Lima Independiente. She was awarded the Flaherty/Colgate Distinguished Global Filmmaker in Residence (NY) in 2019, and a MacDowell Fellowship in 2022.

Buy Tickets

Regjisorë

Maryam Tafakory

Producent

Maryam Tafakory

Kinematografia

Maryam Tafakory

Editorë

Maryam Tafakory

Zërimi

Maryam Tafakory

Kontakti

Maryam Tafakory
[email protected]
www.maryamtafakory.com