International Feature Dox

Polaris

France, Greenland
2022 — 78' / Color

1

Përshkrimi

Hayati është një marinare e shkathtë e cila lundron nëpër Arktik, duke u larguar nga njerëzit dhe rinia e saj e trazuar në Francë. Por kur motra e saj Leila lind vajzën e vogël Inayan, premtimi i fillimeve të reja duket në horizont. Ne bëhemi dëshmitarë të kthimit përmbys të botës së motrave, secila duke shkuar në një udhëtim të thellë personal, të udhëhequr nga Ylli Verior për ta kthyer fatin e familjes.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Ainara Vera was born in Spain in 1985. After studying cinema, her first short documentary Sertres premiered at Locarno in 2014. She then directed a medium-length film See you tomorrow, God Willing! which premiered at IDFA and was selected in a many festivals including Doc NYC, DocsBarcelona. She worked for as First Assistant Director and editor on Victor Kossakovsky’s films Varicella, Aquarela and Gunda. Polaris is her first feature doc.

Buy Tickets

Regjisorë

Ainara Vera

Producent

Clara Vuillermoz

Emile Hertling Péronard

Kinematografia

Ainara Vera

Inuk Silis Høegh

Editorë

Ainara Vera

Gladys Joujou

Zërimi

Alexander Dudarev

Kontakti

THE PARTY FILM SALES
16, rue Frochot 75009 Paris
[email protected]
+33 1 40 22 92 15