International Feature Dox

All That Breathes

India, United Kingdom, United States
2022 — 97' / Color

1

Përshkrimi

Në një nga qytetet më të populluara në botë, lopët, minjtë, majmunët, bretkosat dhe derrat ngjishen gushë për gushe me njerëzit. Këtu, dy vëllezër bien në dashuri me një zog – fluturaken e zezë. Nga spitali i tyre i improvizuar në bodrumin e tyre të vogël, “vëllezërit fluturake” kujdesen për mijëra krijesa hipnotike që bien çdo ditë nga qiejt e Nju Delhit të ngufatur nga smogu. Teksa përkeqësohen helmueshmëria mjedisore dhe pakënaqësia qytetare, marrëdhënia e kësaj familje myslimane dhe fluturakes së lënë pas dore formon një kronikë poetike të ekologjisë në shkatërrim të qytetit dhe tensioneve shoqërore në rritje.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Shaunak Sen is a filmmaker and film scholar based in New Delhi, India. Cities of Sleep (2016), his first feature-length documentary, was shown at various major international film festivals (including DOK Leipzig, DMZ Docs and the Taiwan IDF, among others) and won 6 international awards. Shaunak received the IDFA Bertha Fund (2019), the Sundance Documentary Grant (2019), the Catapult Film Fund (2020), the Charles Wallace Grant, the Sarai CSDS Digital Media fellowship (2014), and the Films Division of India fellowship (2013). He was also a visiting scholar at Cambridge University (2018) and has published academic articles in Bioscope, Widescreen and other journals.

Buy Tickets

Regjisorë

Shaunak Sen

Producent

Aman Mann

Teddy Leifer

Kinematografia

Ben Bernhard

Editorë

Charlotte Munch Bengtsen

Zërimi

Niladri Shekhar Roy

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://www.allthatbreathes.com/

Kontakti

Rise Films
35 Endell Street, Covent Garden,
London, WC2H 9BA
+44 (0)203 214 6072
[email protected]