Human Rights Dox

The New Greatness Case

Finland, Norway, Croatia
2022 — 92' / Color

1

Përshkrimi

Anya (17 vjeçe) ishte një adoleshente e zakonshme që ëndërronte ta bënte më të mirë jetën në Rusi. Në mars të vitit 2018 ajo u arrestua dhe u burgos me akuza të fabrikuara për ekstremizëm. Tri vite më vonë, nëna e saj vazhdon përpjekjen e saj të dëshpëruar për të vërtetuar pafajësinë e të bijës.

Biografia e Regjisorëve

Anna Shishova-Bogolubova was born in Moscow in 1986. Graduated from Moscow State University and VGIK. From 2012 to 2013 Anna participated in exchanging program between VGIK and SADA (Stockholm Academy of Dramatic Arts, Sweden). In 2016 Anna participated in AFS international documentary workshop organized by the U.S. Department of Educational and Cultural Affairs and the USC School of Cinematic Arts. Anna’s diploma film “Katia” got “Laurel” National Award in cinema and television for Best Art Film in 2013 and went on to win numerous awards at Russian and international film festivals. Anna’s second documentary “On the Edge” won a Jury Prize at Artdocfest IFF in 2014. The film international premiere was at Krakow IFF.

Buy Tickets

Regjisorë

Anna Shishova

Producent

Iikka Vehkalahti

Sinisa Juricic

Torstein Grude

Vlad Ketkovich

Kinematografia

Alexandra Ivanova

Editorë

Waltteri Vanhanen

Zërimi

Tihomir Vrbanec

Kontakti

Autlook Filmsales GmbH
Spittelberggasse 3/14
1070 Vienna, Austria
+43 670 208 7881
[email protected]