Human Rights Dox

Rojek

Canada
2022 — 129' / Color

1

Përshkrimi

ROJEK takon anëtarë të Shtetit Islamik nga e mbarë bota, si dhe gratë e tyre të mbajtura në kampe burgjesh, të cilat kanë një ëndërr të përbashkët: të themelojnë një kalifat. I përballur me besime fundamentaliste të xhihadistëve, filmi përpiqet të përshkojë fillimin, ngritjen dhe rënien e Shtetit Islamik (ISIS) përmes historive të tyre personale. Këto bashkëbisedime janë filli përgjatë të cilit dokumentari zhvillohet, teksa gërshetohet me sekuenca të ndryshme që përshkruajnë Kurdistanin Sirian aktual të pasluftës.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Zaynê Akyol graduated from Université du Québec à Montréal, where she obtained a bachelor’s and master’s degree in Communication, with a specialization in film. Her first feature documentary, Gulîstan, Land of Roses was selected by 80 international film festivals, with 50 nominations and won 12 awards, including the prestigious Doc Alliance Award given at Locarno Film Festival. Zaynê is also a photographer whose exhibitions have been widely seen. ROJEK is her second documentary.

Buy Tickets

Regjisorë

Zaynê Akyol

Producent

Sylvain Corbeil

Zaynê Akyol

Kinematografia

Arshia Shakiba

Nicolas Canniccioni

Editorë

Mathieu Bouchard-Malo

Zërimi

Arshia Shakiba

Kontakti

Metafilms Inc.
5405 Saint-Denis Street
Montreal (Quebec) H2J 4B7
[email protected]
+1 514 985-0340