Green Dox

Into the Ice

Denmark, Germany
2022 — 85' / Color

1

Përshkrimi

INTO THE ICE është një udhëtim zbulimi i masiveve të gjera të akullit dhe sekretit të së ardhmes tonë që akulli po fsheh. Regjisori Lars Ostenfeld shoqëron tre glaciologët kryesorë botërorë në fillimin e ekspeditave shkencore në sipërfaqen e akullt të Grenlandës. Simpatikja dhe punëtorja Dorthe Dahl-Jehnsen, i ndjeshmi dhe aktivisti politik Jason Box, dhe trimi e sypatremburi Alun Hubbard, të gjithë po punojnë për të mbledhur të dhëna të reja qenësore që mund të na ndihmojnë tu përgjigjemi ca pyetjeve jetike të kohës sonë:
Sa shpejt po shkrihet akulli? Sa shpejt po rriten nivelet e detit? Sa kohë na ka mbetur për të ndryshuar kursin e Tokës? Teksa shkencëtarët janë mbërthyer në dilemën e mbledhjes së provave të reja të një të vërtete të papërshtatshme derisa njerëzit në pushtet nuk janë të përgatitur të ndërmarrin veprime për të parandaluar tokën nga vdekja, filmi na sjell imazhe mbresëlënëse nga një vend që së shpejti do të humbet me aq sa dimë tani. Një dokumentar për shkencën, natyrën dhe aventurën.

Biografia e Regjisorëve

Lars Ostenfeld is an experienced DIRECTOR and CINEMATOGRAPHER for nature and science documentaries. He shot e.g. ‘The Polar Bear and Me’ (2017) and ‘The Fir Tree’ (2011). He also developed award-winning live events for the Danish Broadcasting Corporation and TV2 Denmark including ‘PhD Cup’ and ‘Nature Live.’ INTO THE ICE is his debut feature documentary.

Buy Tickets

Regjisorë

Ostenfeld Ostenfeld

Producent

Malene Flindt Pedersen

Stefan Kloos

Kinematografia

Lars Henrik Ostenfeld

Editorë

Marion Seraina Tuor

Zërimi

Caspar Haarløv

Kontakti

Rise And Shine World Sales
Schlesische Strasse 29/30
D-10997, Berlin, DE
Anja Dziersk
[email protected]
+49 30 473 729 80
http://www.riseandshine-berlin.com