Green Dox

Foragers

Al Yad al Khadra

Palestine
2022 — 65' / Color

1

Përshkrimi

Duke lëvizur në mes të dokumentarit në fiksion, filmi Foragers përshkruan dramat në mes të autoriteteve izraelite për mbrojtjen e natyrës dhe palestinezëve të moshuar në kërkim të ushqimeve të egra të listuara si specie në zhdukje. Nga bota e egër në kuzhinë, ndjekjet deri te mbrojtjet e gjykatoreve, Foragers kap kënaqësinë e traditave ushqimore përkrah elasticitetit ndaj ligjeve ndaluese, dhe fuqinë e marrëdhënieve të mbjella në debatet për zhdukje me humor të sforcuar dhe ritëm meditativ.

Biografia e Regjisorëve

Jumana Manna is a visual artist and filmmaker. Her work explores how power is articulated, focusing on the body, land and materiality in relation to colonial inheritances and histories of place. Through sculpture, filmmaking, and occasional writing, Manna deals with the paradoxes of preservation practices, particularly within the fields of archaeology, agriculture and law. Her practice considers the tension between the modernist traditions of categorisation and conservation and the unruly potential of ruination as an integral part of life and its regeneration. Jumana was raised in Jerusalem and lives in Berlin.

Buy Tickets

Regjisorë

Jumana Manna

Producent

Jumana Manna

Kinematografia

Ashraf Dowani

Marte Vold

Yaniv Linton

Editorë

Jumana Manna

Katrin Ebersohn

Zërimi

Montaser Abu 'Alul

Raja Dubayeh

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://www.jumanamanna.com/Foragers

Kontakti

Jumana Manna
[email protected]