Double Burdens: Exposures & Expressions

The Mona Lisa Without a Smile

Gioconda fara surîs

Romania
1968 — 92' / Black & White

1

Përshkrimi

Pasi u persekutua politikisht, u burgos, dhe iu ndalua të punonte në industrinë e filmit për një dekadë, Malvina Ursianu shkroi dhe bëri regjinë e filmit The Mona Lisa without a Smile, filmi i saj i parë i metrazhit të gjatë, më 1968. Derisa ishte zyrtarisht duke raportuar për një shkencëtar, Caiusi sharmant takohet me ish shoqen e klasës së quajtur Cosma. Çifti ndjek promovimin për media dhe zbulojnë se personazh është simpatia nga shkolla Irina e cila kishte ruajtur karakterin e saj të fortë dhe pavarësinë. Më në fund të bashkuar, banda e vjetër shëtit në shtegun e kujtimeve ku do të lahen borxhe të vjetra. E parë sot si kritikë e ndjeshme e regjimit të Çausheskut, Ursianu ishte një nga gratë e pakta regjisore që ishte aktive gjatë kësaj periudhe dhe puna e saj konsiderohet gur themeltar i kinemasë moderne rumune. -
Dorota Lech

Biografia e Regjisorëve

The director and screenwriter Malvina Urşianu was born on June 19, 1927, in the commune of Guşoieni, Vălcea County, in a family of boyars.
She studied Art History at the Institute of Museography, Paleography and Library Science at the State Archives and attended the experimental film course taught by director, screenwriter and actor Jean Georgescu.

Buy Tickets

Regjisorë

Malvina Ursianu

Producent

Nicolae Dragan

Kinematografia

Nicolae Girardi

Editorë

Lucia Anton

Zërimi

Oscar Coman