Human Rights Dox

Sons of Cain

Les Enfants de Cain 

Albania, Italy, France
2021 — 69' / Color

1

Përshkrimi

Sons of Cain është i vendosur në një fshat të vogël në Shqipërinë veriore. Në këtë vend, koha është ndalur dhe rregullat e ashpra të Kanunit akoma diktojnë jetën dhe vdekjen e banorëve. Një grup prej shtatë fëmijësh të detyruar të jetojnë me këtë Kanun takohen dhe diskutojnë për historinë e Cainit dhe Abelit. Duke krijuar hapësirën e tyre të ëndrrave, pjesërisht në mënyrë të vetëdijshme e pjesërisht jo, ata krijojnë një analogji në mes historive të tyre dhe historive të Biblës. Të ngecur në vijën e hollë në mes të realitetit e harresës, kjo është një nga pak mundësitë që kanë për tu ballafaquar me traumat dhe emocionet e tyre.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Keti Stamo (13/09/1982) is a screenwriter and filmmaker, born in Albania and raised up between Italy and Switzerland. After receiving BA in Psychology and a MA in Criminology she studies relations between Psychology and Cinema.

Buy Tickets

Regjisorë

Keti Stamo

Producent

Amantia Peza

Carla Altieri

Ermir Keta

François Margolin

Roberto De Paolis

Kinematografia

Stefano Usberghi

Editorë

Camille Lotteau

Mattia Levi

Paola Freddi

Zërimi

Endri Pine

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://anima.al/sons-of-cain/

Kontakti

Anima Pictures
Pjetër Bogdani Str, Villa no 37, 3rd Floor
Tirana Albania
(+355) 69 605 2262)
[email protected]