Karantina Shkurt e Ambël – Dita 23: PA VLLA

April 8, 2020

Nga situata e krijuar me përhapjen e shpejtë të virusit COVID-19 që po përhapet në të gjithë botën, DokuFest ka filluar me shfaqje ditore të një filmi të shkurtër të prodhuar përmes Qendrës sonë të Filmit Dokumentar, dhe do të vazhdojë çdo ditë deri sa të përfundojë kjo situatë e jashtëzakonshme.

Filmi i ditës 23

PA VLLA nga Alba Demiri & Genta Sefa

Without a Brother – Pa vlla from DokuFest on Vimeo.

Viti i Prodhimit: 2019
Gjatësia: 10 min.

Katër gra, një histori. E rrëfyer në gjithë Kosovën. Barra e të qenit vajzë, në familjet pa djem. Plot ankth, paragjykim dhe guxim. Pa vlla! Një fillm i kapërcimit të streotipit gjinor!

Prodhuar përmes projektit “Shkolla & Dokumentari: Promovimi i Vlerave Demokratike dhe Drejtave të Njeriut përmes filmit”, financuar nga National Endowment for Democracy -NED dhe implementuar nga DokuFest.

July 31, 2019

DokuKids 2019

July 15, 2019

Konkurs pune

October 1, 2018