Hungary 2018- Behind the Scenes of Democracy

HungaryPortugal, 2018, 84 min, Colour

Dramë politike tronditëse për Hungarinë - në BE, në vitin 2018. 'Hungaria 2018' është një dokumentar politik vëzhgimor rreth ekstremizmit të krahut të djathtë dhe popullizmit në rritje në Hungari në nivel qeveritar. Një dokumentar i pavarur, pa financim nga shteti hungarez, nga krijuesit e dokumentarit që fitoi shumë çmime “Judgment in Hungary”, në regji të Eszter Hajdu.

CREDITS

Director:

Eszter Hajdú

Producer:

Sandor Mester

Cinematography:

Daniel Szandtner, István Szonyi Anonym

Editing:

Levente Pap

Sound:

Branko Neskov

DIRECTOR'S BIO

Eszter Hajdu is a film director and sociologist, born in Hungary. Her film „The Fidesz Jew...” was the most provocative and most viewed documentary film in 2008-2009 in Hungary. Her films are mainly about social-political taboos. Her film, Judgment in Hungary (2014), about the neo-nazi trial of serial killing against Roma people in Hungary, won 19 international awards, and it was screened in 40 countries. Eszter Hajdu's crew was the only crew documenting every day of this 167-days historical and extraordinary trial.

FESTIVALS & AWARDS

Netherlands, 2018, IDFA,

IDFA, Netherlands 2018 -

Czech Republic, 2019, One World IHRDFF ,

One World IHRDFF , Czech Republic 2019 -

Croatia, 2019, ZagrebDox,

ZagrebDox, Croatia 2019 -

Italy, 2019, Trieste FF,

Trieste FF, Italy 2019 -

CONTACT

Miradouro Media Lda
Travessa Artur Lamas n 21
R/C drt 1300-078
Lisbon, Portugal
miradouromedia@gmail.com