Skin

United States, 2018, 21 min, Colour

Pasi kaluan ditën duke shtënë me armë dhe duke pushuar në liqe me disa miq të bardhë supremacistë, Jeffrey dhe Christa nisen për në shtëpi me djalin e tyre të ri Troy. Duke ndaluar te një dyqan ushqimesh, Jeffrey bëhet nevrik kur Jaydee, një burrë afrikan-amerikan, është i afërt me Troyin, dhe akti i pafajshëm i Jaydees rezulton në gjakderdhje.

CREDITS

Director:

Guy Nattiv

Producers:

Guy NattivJaime Ray Newman

Cinematography:

Drew Daniels

Editing:

Yuval Orr

Sound:

Nathan Van Hala

DIRECTOR'S BIO

Guy Nattiv is an Academy Award® winning filmmaker from Israel. His first American short film, SKIN, won the 2019 Academy Award® for Best Live Action Short, along with many festivals around the world. It was acquired by FOX Searchlight. The feature version, also entitled SKIN, stars Jamie Bell, Vera Farmiga and Danielle Macdonald, and premiered at the 2018 Toronto International Film Festival to significant acclaim, where it won the Fipresci Critics Prize. Its European premiere was at the Berlin International Film Festival, and will also be shown in April at Tribeca. It will be distributed globally by A24 and Voltage in summer 2019.

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, Academy Awards , Best Live Action Short Film

Academy Awards , United States 2019 - Best Live Action Short Film

France, 2019, Clermont-Ferrand, Audience Award

Clermont-Ferrand, France 2019 - Audience Award

United States, 2018, HollyShorts FF, Best Short Film Grand Prize

HollyShorts FF, United States 2018 - Best Short Film Grand Prize

France, 2019, ECU European Independent FF, Special Jury Award

ECU European Independent FF, France 2019 - Special Jury Award

United States, 2018, San Jose IShFF , Best Short Film

San Jose IShFF , United States 2018 - Best Short Film

CONTACT

François Morisset
festival@salaudmorisset.com
http://salaudmorisset.com/