Varda by Agnès

Varda par Agnès

France, 2019, 115 min, Colour

“Kinemaja mund të jetë shumë e përulur,” thotë pionierja franceze e Nouvelle Vague, Agnes Varda, në fillim të dokumentarit pikant, filmi i fundit që ka përfunduar para se të vdesë marsin që shkoi në moshën 90 vjeçare. Një vështrim i shpejtë fascinues në prozën e saj letrare magjike dhe tejet jo-konvensionale të gjashtëdhjetë e më shumë viteve, Varda riviziton rishtas shumë prej vendeve origjinale të filmit të saj, duke ofruar pamje të çmuar në metodën e saj kreative. Në fund, Varda nga Agnes është një elegji prekëse për Vardan, doajenen e New Wave, e cila ka injektuar frymëzimin, pasionin dhe spontanitetin në artin e saj të përjetshëm.

CREDITS

Director:

Agnès Varda

Producer:

Rosalie Varda

Cinematography:

François Décréau,Claire DuguetJulia Fabry

Editing:

Nicolas LonginottiAgnès Varda

Sound:

Boris Chapelle

DIRECTOR'S BIO

Agnès Varda was born on May 30, 1928 in Brussels, Belgium as Arlette Varda. She was a director and writer, known for Vagabond (1985), Faces Places (2017) and Cleo from 5 to 7 (1962). She was married to Jacques Demy. She died on March 29, 2019 in Paris, France.

FESTIVALS & AWARDS

Germany, 2019, Berlinale,

Berlinale, Germany 2019 -

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

United Kingdom, 2019, Edinburgh IFF ,

Edinburgh IFF , United Kingdom 2019 -

Czech Republic, 2019, Karlovy Vary IFF ,

Karlovy Vary IFF , Czech Republic 2019 -

Australia, 2019, Sydney FF ,

Sydney FF , Australia 2019 -

CONTACT

mk2 films
55 rue Traversière
75012 Paris, France
+(33)1 44 67 30 30