On The Water

Na vodi

Croatia, 2018, 79 min, Colour

Një portret i një ish qyteti industrial i shfaqur nga perspektiva e lumit që kalon nëpër qendrën e tij. Sot, lumi është një hapësirë për relaks dhe kohë të lirë. Një shikim më i afërt i njerëzve që kalojnë kohën e tyre përgjatë brigjeve të tij shpalos të gjitha konfliktet sociale të një shteti në tranzicion. Lumi zbulon mbetjet e të shkuarës të lëna në ujë.

CREDITS

Director:

Goran Dević

Producer:

Hrvoje Osvadić

Cinematography:

Damian Nenadić

Editing:

Vanja SiručekJan Klemsche

Sound:

Martin Semenčić

DIRECTOR'S BIO

Goran Dević (Sisak, 1971) studied law, archaeology and film art at the Academy of Dramatic Art at Zagreb. He has directed a string of highly acclaimed documentaries such as: It Will Be All Right (2007), Nothing Nice to Say (2006), Did I Fuck Up? (2004), Imported Crows (2004), Knin 2004 (2004), as well as several shorts. Goran Dević currently works as an assistant at Academy of Dramatic Art at Zagreb.

FESTIVALS & AWARDS

Germany, 2018, DOK Leipzig , Honorable Mention

DOK Leipzig , Germany 2018 - Honorable Mention

Montenegro, 2019, UnderhillFest , Special Jury Mention

UnderhillFest , Montenegro 2019 - Special Jury Mention

Serbia, 2019, Free Zone FF ,

Free Zone FF , Serbia 2019 -

Israel, 2019, DocAviv FF ,

DocAviv FF , Israel 2019 -

CONTACT

Petnaesta umjetnost
15th Art
Domagojeva 14
10 000 Zagreb, HR
+385 1 3690 205
hrvoje.osvadic@15art.hr
www.15art.hr