America

America

United States, 2019, 29 min, Black and white

Amerika eksploron ndërprerjet e racës, historisë dhe rrëfimin vizual përmes një serie të 12 filmave pa zë, bardh e zi, 35 mm që do të ekspozohen në mënyrë kronologjike duke filluar nga 1915 deri në 1926. Amerika është inspiruar nga zbulimi i fundit i MoMA i incizimeve më të hershme të mbijetuara për një film të metrazhit të gjatë Lime Kiln Club Field Day, i krijuar nga një kastë dhe ekip ndër-racor për një audiencë me ngjyrë. Në çerekun e parë të shekulli XX, 100 vite më parë, njerëzit me ngjyrë dhe njerëzit e bardhë bënin filma bashkë me kastë me ngjyrë dhe rrëfime gëzimi. Shumica e këtyre filmave ishin humbur apo shkatërruar. Secili nga 12 filmat tanë përfaqëson një vit dhe disa gjëra zakonisht të jashtëzakonshme që kanë ndodhur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

CREDITS

Director:

Garrett Bradley

Producers:

Lauren DominoCatherine Gund

Cinematography:

Zac ManuelBrian C. Miller Richard

Editing:

Garrett Bradley

Sound:

Udit Duseja

DIRECTOR'S BIO

Garrett Bradley (Filmmaker/Artist), works primarily with two forms of media: Film/Video and photography. She considers both tools for exploring social-economic juxtaposition, human conflict, historical reflection, place-based adventure, and the beauty that is plainly in view. Her work is motivated by the prospect of cultural exchange and aims to push the formal boundaries of photography and film by combining an impressionistic technique with the control of traditional cinema.

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, Sundance ,

Sundance , United States 2019 -

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest, Short Doc Award

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 - Short Doc Award

United States, 2019, New Directors/New Films,

New Directors/New Films, United States 2019 -

CONTACT

Aubin Pictures
P.O. Box 214
New York, NY 10012
212-274-0551
info@aubinpictures.com
https://www.aubinpictures.com/