Seven Years in May

Sete anos em Maio

ArgentinaBrazil, 2019, 42 min, Colour

Një natë, shtatë vite më parë, Rafael u kthye në shtëpi pas punës dhe zbuloi që njerëz që nuk i njihte, kishin ardhur ta kërkonin. Ai menjëherë ia mbathi, pa shikuar prapa. Që nga ai moment, jeta e tij ndryshoi, sikur ajo natë të mos kishte mbaruar kurrë. Një mbrëmje, përreth një zjarri të improvizuar pranë një fabrike, ai vendos që t’ia tregojë në mirëbesim udhëtimin e tij një të panjohuri i cili kishte një përvojë të ngjashme, po ashtu të shënjuar nga dhuna, varësia dhe mjerimi. Rrëfimi intim i Rafaelit ndeshet me dëshminë kolektive të një kombi të tërë të shtypur nga varfëria, shtypja policore dhe korrupsioni institucional.

CREDITS

Director:

Affonso Uchoa

Producers:

Camila Bahia,Vasto MundoUn Puma

Cinematography:

Lucas Barbi

Editing:

João Dumans

Sound:

Adrian Rodriguez

DIRECTOR'S BIO

Affonso Uchoa is a filmmaker based in Contagem, Brazil. He wrote and directed the feature AFTERNOON WOMAN (2010), shown in Mostra de Tiradentes, Semana dos Realizadores and CineEsquemaNovo. In 2014, he directed THE HIDDEN TIGER. The film has been considered by many critics one of the most important brazilian films of the year, receiving the award for Best Picture in the Mostra de Tiradentes; the film was also awarded in festivals like Semana dos Realizadores, Cachoeira.doc, Olhar de Cinema, Mostra de Cinema e Direitos Humanos and it was internationally exhibited for the first time at the Hamburg Film Festival (Germany, 2015).

FESTIVALS & AWARDS

Switzerland, 2019, Visions du Réel, Jury Prize - Most Innovative Film of the International Burning Lights Competition

Visions du Réel, Switzerland 2019 - Jury Prize - Most Innovative Film of the International Burning Lights Competition

Portugal, 2019, IndieLisboa, Silvestre Award for Best Short Film

IndieLisboa, Portugal 2019 - Silvestre Award for Best Short Film

Spain, 2019, FilMadrid,

FilMadrid, Spain 2019 -

CONTACT

Camila Bahia
camilacbbraga@gmail.com
+5531986226619