Generations

United States, 2010, 30 min, Colour

Një film bashkëpunues 16 mm për mentorimin dhe përcjelljen e traditës së filmbërjes eksperimentale personale. Barbara Hammer, 70 vjeçare, ia dorëzon kamerën Gina Carduccit, një filmbërëse e re e veçantë. Duke xhiruar gjatë ditëve të fundit të parkut të argëtimit Astroland të Coney Island në Nju Jork, regjisoret llogarisin se fakt i paevitueshëm i jehonave të vjetra në arkitekturën e parkut të moshës së hapësirës e ka tematizuar parkun si dhe emulsionin e vetë mediumit të filmit. I frymëzuar nga filmi Bridges Go Round i Shirley Clarke, të dy regjisoret montuan pamjet dhe tingullin në mënyrë të ndarë, duke i bashkuar filmat e tyre në mes kur mbaruan, duke krijuar një eksperiment të vërtetë gjeneratash.

CREDITS

Director:

Barbara Hammer

Producer:

Barbara Hammer

Cinematography:

Andre AzevedoGina Carducci

Editing:

Gina Carducci

Sound:

J D Samson

DIRECTOR'S BIO

Barbara Hammer was born on May 15, 1939 in Hollywood, California. She is a visual artist working primarily in film and video. She has made over 80 moving image works in a career that spans 40 years. She is considered a pioneer of queer cinema. In 2013 she received a Guggenheim Fellowship for a film Waking Up Together on the poet Elizabeth Bishop. She was awarded the same year a Marie Walsh Sharpe artist studio to work on performance projection.

FESTIVALS & AWARDS

Germany, 2011, Berlinale, Teddy Award for Best Short Film

Berlinale, Germany 2011 - Teddy Award for Best Short Film

CONTACT

Barbara Hammer
463 West Street #A926
New York, New York 10014
Phone: 917-579-4464
barbarahammer@gmail.com
www.barbarahammer.com