Push

Sweden, 2019, 92 min, Colour

Çmimet e banimit po ngrihen në mënyrë rapide në qytetet përreth botës. Por jo edhe të ardhurat. PUSH hedh dritë në një tjetër lloj pronari të pafytyrë, qytetet tona të pajetueshme dhe një krizë në rritje që ndikon në të gjithë ne. Ky nuk është renovim, është lloj tjetër përbindëshi. Filmi ndjek Leilani Farha, raportuesen e posaçme të Kombeve të Bashkuara për Banimin Adekuat, teksa udhëton nëpër botë, duke u përpjekur të kuptojë se kush po largohet nga qyteti dhe pse. “Unë besoj se ka një dallim gjigant në mes të banimit si komoditet dhe arit si komoditet. Ari nuk është e drejtë njerëzore, banimi po,” thotë Leilani.

CREDITS

Director:

Fredrik Gertten

Producer:

Margarete Jangård

Cinematography:

Janice d’AvilaIris Ng

Editing:

Erik Wall Bäfving

Sound:

Martin Hennel

DIRECTOR'S BIO

Fredrik Gertten is an award-winning Swedish director and journalist. His latest works BECOMING ZLATAN (2016), BIKES VS CARS (2015), BIG BOYS GONE BANANAS!* (2012) and BANANAS!* (2009) have met audiences in over 100 countries and screened at leading festivals. In 1994, Fredrik founded the production company WG Film. He previously worked as a foreign correspondent and columnist for radio, TV and press in Africa, Latin America, Asia and around Europe. Today he combines filmmaking with a role as a creative producer at WG Film – one of Sweden’s most prominent documentary production companies, famous for local stories with a global understanding and impact.

FESTIVALS & AWARDS

Denmark, 2019, CPH:DOX, Politiken's Audience Award

CPH:DOX, Denmark 2019 - Politiken's Audience Award

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

Canada, 2019, DOXA DFF,

DOXA DFF, Canada 2019 -

Spain, 2019, DocsBarcelona,

DocsBarcelona, Spain 2019 -

Germany, 2019, DOK.fest München,

DOK.fest München, Germany 2019 -

CONTACT

WG Film AB
Västergatan 22a SE-211 21
Malmö, Sweden
+46 (0)40 78150
film@wgfilm.com
www.wgfilm.com