Cold Case Hammarskjöld

Denmark/Norway/SwedenBelgium, 2019, 128 min, Colour

Më 1961, aeroplani i sekretarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara Dag Hammarskjöld u përplas në mënyrë misterioze, duke mos lënë asnjë të mbijetuar që dihet. U kuptua gjerësisht se "përplasja” ishte vrasje politike për shkak se Hammarskjöld avokonte për pavarësinë e Kongos, kundër dëshirave të kompanive evropiane të minierave dhe entiteteve të tjera të pushtetshme. Me rastin ende të pazgjidhur më se 50 vite më vonë, gazetari, regjisori dhe provokatori danez Mads Brügger nis një hetim për të zbuluar të vërtetën. Brüggeri, hetuesi i tij privat suedez e ndihmësi Göran Björkdahl dhe një nikoqir i bashkë-konspiruesve gjurmojnë pa pushim një shteg pështjellues të informatave, por ato përveshin më shumë mistere se sa zbulime. Rezultate të fillimeve të gabuara, fundeve pa krye dhe më vonë intervista bishtnuese, ata fillojnë të nuhasin diçka shumë më monumentale se çka do që e kanë imagjinuar në fillim.

CREDITS

Director:

Mads Brügger

Producers:

Peter Engel,Andreas RocksénBjarte M. Tveit

Cinematography:

Tore Vollan

Editing:

Nicolas Nørgaard Staffolani

Sound:

Senjan Jansen

DIRECTOR'S BIO

Mads Brügger is a Danish journalist, television host, author, and filmmaker. He has written several books, worked for magazines and newspapers, produced award-winning radio programs, and hosted the critically acclaimed late-night television show The 11th Hour, as well as the daily news program Deadline. Brügger also created the satirical docuseries Danes for Bush and the feature documentaries The Red Chapel (World Cinema Documentary Jury Prize, 2010 Sundance Film Festival) and The Ambassador (2012 Sundance Film Festival).

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, Sundance , World Cinema Documentary Directing Award

Sundance , United States 2019 - World Cinema Documentary Directing Award

Brazil, 2019, It's All True IDFF, Winner It's All True Trophy

It's All True IDFF, Brazil 2019 - Winner It's All True Trophy

Czech Republic, 2019, One World IHRDFF, Best Director Award

One World IHRDFF, Czech Republic 2019 - Best Director Award

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

Sweden, 2019, Göteborg FF,

Göteborg FF, Sweden 2019 -

CONTACT

DR International Sales
DR Byen
Emil Holms Kanal 20
0999 København C
+45 3520 3040
drsales@dr.dk
www.drsales.dk