Gods of Molenbeek

Aatos ja Amine

Finland/BelgiumGermany, 2019, 73 min, Colour

Qarku i Molenbeekut në Bruksel në media ka reputacionin si qendër e xhihadizmit, por për gjashtë vjeçarin Aatos dhe shoqen e tij Amine, ai është një vend i afërt. Këtu, ata i dëgjojnë merimangat, zbulojnë vrimat e zeza, dhe luftojnë për atë se çka do e manovrojë tapetin fluturues. Së bashku ata kërkojnë përgjigje për pyetjet e mëdha të jetës. Por brutaliteti i botës së të rriturve e bënë vetën të njohur kur terroristët e shpërthejnë një bombë në afërsi. Aatos e lakmon besimin mysliman të Amines dhe i kërkon zotërat e vet, edhe pse shoku i tij i klasës Flo e konteston atë; ajo është fort e bindur se kushdo që beson në Zot është çmendur. Gods of Molenbeek është një portretizim i mrekullueshëm i miqësisë së fëmijërisë, kërkimin dhe krijimin e kuptimit në një kohë kaotike.

CREDITS

Director:

Reetta Huhtanen

Producer:

Hannu-Pekka Vitikainen

Cinematography:

Hannu-Pekka Vitikainen

Editing:

Jamin Benazzouz

Sound:

Senjan Jansen

DIRECTOR'S BIO

Reetta Huhtanen is a filmmaker based in Helsinki. She has graduated with a Master of Arts from the ELO Film School Finland in Aalto University majoring in documentary film directing. Beside her film studies she has graduated as BA in Sociology and Philosophy. Currently along with film making she is a doctoral student at Aalto University. Her films, The Coffee Break, about three eternal students, and Economic Forecasters, an absurdist look into the inscrutable world of economics, have been widely exhibited at international film festivals. "Gods of Molenbeek”, a Finnish-Belgian-German co-production is her feature documentary debut.

FESTIVALS & AWARDS

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

Switzerland, 2019, Visions du Réel,

Visions du Réel, Switzerland 2019 -

Canada, 2019, DOXA DFF ,

DOXA DFF , Canada 2019 -

Czech Republic, 2019, One World IHRDFF,

One World IHRDFF, Czech Republic 2019 -

Poland, 2019, Krakow FF ,

Krakow FF , Poland 2019 -

Israel, 2019, DocAviv,

DocAviv, Israel 2019 -

CONTACT

CAT&Docs
18 rue Quincampoix
75004 Paris, France
info@catndocs.com
www.catndocs.com