Heartbound

Hjertelandet

Denmark/NetherlandsSweden, 2018, 90 min, Colour

Në komunitetin e vogël të peshkimit Thy në Danimarkën veriore, 926 gra tajlandeze janë të martuara me burra danez, një trend që ka filluar 25 vite më parë kur një ish punëtore seksi nga Pattaya u martua me një vendës të Thy dhe që atëherë i ka ndihmuar burrat e vetmuar dhe gratë e varfra nga fshati i saj që të gjejnë dikë me të cilin do ndajnë jetën. Regjisori i njohur Janus Metz dhe gruaja e tij antropologe, Sine Plambech, ndjekin katër nga këto çiftet taj-daneze gjatë dhjetë viteve dhe dy kontinenteve në një kronikë familjare epike dhe të vëzhguar në mënyrë intime lidhur me nevojat, vuajtjet dhe ëndrrat që na bashkojnë dhe ndajnë nëpër kufijtë global. Mbi të gjitha, është një film për dashurinë.

CREDITS

Directors:

Janus MetzSine Plambech

Producer:

Lise Lense-Møller

Cinematography:

Henrik Bohn Ipsen

Editing:

Marion Seraina TuorSøren Ebbe

Sound:

Niklas Skarp

DIRECTOR'S BIO

Janus Metz (b. 1974) is an internationally recognised and award-winning filmmaker. His latest film, Borg vs McEnroe (2017), was the opening film at last year's Toronto International Film Festival and has been distributed to cinemas all over the world. His documentary Armadillo (2010), received the Grand Prix of the Semaine de la Critique at the Cannes Film Festival and a number of additional awards, including an Emmy for best editing and a Grierson Award and a nomination at the European Film Awards. Sine Plambech is ananthropologist at the Danish Institute for International Studies (DIIS) and Adjunct Assistant Professor at Barnard College, Columbia University. For 15 years, Plambech has worked with migrant societies in Thailand, Nigeria, Italy and Denmark, related to her research on migration, human trafficking, the European migrant crisis, sex work migration and marriage migration.

FESTIVALS & AWARDS

Canada, 2018, TIFF Toronto,

TIFF Toronto, Canada 2018 -

Netherlands, 2018, IDFA,

IDFA, Netherlands 2018 -

Belgium, 2019, Docville, Best International Documentary

Docville, Belgium 2019 - Best International Documentary

Switzerland, 2018, Zürich FF, Golden Eye for Best Documentary

Zürich FF, Switzerland 2018 - Golden Eye for Best Documentary

Germany, 2019, DOK.fest Munich,

DOK.fest Munich, Germany 2019 -

Sweden, 2019, Göteborg IFF,

Göteborg IFF, Sweden 2019 -

CONTACT

Salma Abdalla
Autlook Films
salma@autlookfilms.com
+43 676 900 3771