The Magic Life of V

Veeran maaginen elämä

Finland/DenmarkBulgaria, 2019, 86 min, Colour

Një grua e re, e quajtur Veera, e ndjekur nga traumat e fëmijërisë po përpiqet të bëhet më e pavarur përmes aktrimit të rolit të vet. Teksa e udhëzon veten dhe vëllanë e saj me aftësi të kufizuar intelektuale nëpër botën e roleve dhe identiteteve të shumëfishta, shtrigave dhe magjistarëve, ajo më në fund e gjen kurajën për tu ballafaquar me demonët e së shkuarës së vet; kryesisht babain e tyre abuzues.

CREDITS

Director:

Tonislav Hristov

Producers:

Kaarle AhoKai Nordberg

Editing:

Anne JünemannTonislav Hristov

Sound:

Jaques Pedersen

DIRECTOR'S BIO

Tonislav Hristov was born in Vraza, Bulgaria in 1978. He studied engineering at the Technical University of Ruse. In 2003 he moved to Helsinki, Finland and started to study film. THE MAGIC LIFE OF V is his sixth feature-length documentary.

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, Sundance,

Sundance, United States 2019 -

Germany, 2019, Berlinale,

Berlinale, Germany 2019 -

United States, 2019, True/False,

True/False, United States 2019 -

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

United States, 2019, Full Frame DFF,

Full Frame DFF, United States 2019 -

CONTACT

CAT&Docs
18 rue Quincampoix
75004 Paris, France
+ 33 1 44 61 77 48
info@catndocs.com
www.catndocs.com