Past Perfect

Portugal, 2019, 23 min, Colour

Shumë qytete apo shtete kanë shqetësime të ndryshme. Ato janë vende siç mund të ishte Portugalia, aq e zhytur në vuajtje të dhimbshme të së shkuarës, dhe ku secili tension i së tashmes është vetëm maja e një ajsbergu që shpjegohet në tërheqje të njëpasnjëshme që mund të shkojnë të paktën deri në origjinën e specieve. Kjo ndjenjë e përbashkët për shumë gjerësi shpesh prezantohet si diagnozë, një mohim i së tashmes së dhimbshme siç i kundërvihet dëshirës për t’iu kthyer një të shkuare të lavdishme.

CREDITS

Director:

Jorge Jácome

Producer:

Jorge Jácome

Cinematography:

Jorge JácomeMarta Simões

Editing:

Jorge Jácome

Sound:

Shugo TekinaTiago Matos

DIRECTOR'S BIO

Jorge Jácome, born in Portugal in 1988, the director studied at the Lisbon Theatre and Film School and at Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains in Tourcoing, France. In his work he explores the relationships between utopias, melancholy, disappearance and desire. His films have screened at numerous festivals including Toronto, San Sebastián and New York as well as featuring in exhibitions at the Palais de Tokyo and the Maison Européenne de la Photographie in Paris. Alongside his work as a filmmaker, he also regularly collaborates in performing arts projects.

FESTIVALS & AWARDS

Germany, 2019, Berlinale,

Berlinale, Germany 2019 -

Netherlands, 2019, Go Short, Nijmegen, Best Art Film

Go Short, Nijmegen, Netherlands 2019 - Best Art Film

Portugal, 2019, IndieLisboa , Short Film Grand Prize

IndieLisboa , Portugal 2019 - Short Film Grand Prize

United Kingdom, 2019, Edinburgh IFF,

Edinburgh IFF, United Kingdom 2019 -

Lithuania, 2019, Vilnius IFF ,

Vilnius IFF , Lithuania 2019 -

CONTACT

Portugal Film
Casa de Cinema
Rua da Rosa, 277, 2º andar, sala 1.4
1200-385 Lisboa, Portugal
+351 213 466 172
Filipa Henriques
pf@portugalfilm.org
www.portugalfilm.org