Anthropocene: The Human Epoch

Canada, 2018, 87 min, Colour

Një meditim filmik në riprojektimin masiv të njerëzimit të planetit, ANTHROPOCENE: The Human Epoch është një katër vjeçar në krijimin e dokumentarëve me metrazh të gjatë nga ekipi fitues i shumëfishtë i çmimeve i Jennifer Maichwal, Nicholas de Pencier dhe Edward Burtynsky. I treti në trilogjinë që përfshinë Manufactured Landscapes (2006) dhe Watermark (2013), filmi ndjek kërkimin e një trupi ndërkombëtar të shkencëtarëve, Grupi Punues Anthropocene i cili, pas rreth dhjetë vitesh hulumtim, po argumentojnë që Epoka Holocene i ka hapur rrugë Epokës Anthropocene në mesin e shekullit njëzet, për shkak të ndryshimeve të thella dhe të qëndrueshme njerëzore në Tokë.

CREDITS

Directors:

Jennifer Baichwal,Nicholas de PencierEdward Burtynsky

Producer:

Nicholas de Pencier

Cinematography:

Nicholas de Pencier

Editing:

Roland Schlimme

Sound:

David Rose

DIRECTOR'S BIO

Jennifer Baichwal has been directing and producing documentaries for over 25 years. Her films The True Meaning of Pictures: Shelby Lee Adams' Appalachia, Manufactured Landscapes, and Payback all played at the Sundance Film Festival. Nicholas de Pencier is an award-winning director, producer, and director of photography working in film, performing arts, and installation. His films include Manufactured Landscapes, Watermark, Black Code, and Long Time Running. Photographer Edward Burtynsky is known for his large-scale images of industrial landscapes. His work is in the collections of over 60 museums around the world.

FESTIVALS & AWARDS

Canada, 2018, TIFF, Toronto,

TIFF, Toronto, Canada 2018 -

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest,

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 -

United States, 2019, Sundance,

Sundance, United States 2019 -

Germany, 2019, Berlinale,

Berlinale, Germany 2019 -

Canada, 2018, VIFF Vancouver,

VIFF Vancouver, Canada 2018 -

CONTACT

Mercury Films Inc.
416.516.2661
info@mercuryfilms.ca
http://mercuryfilms.ca/