The Hottest August

United StatesCanada, 2019, 94 min, Colour

Shtatë muaj pasi Donald Trump merr presidencën amerikane, filmbërësi i njohur Brett Story udhëtoi nëpër pesë zonat elektorale të Nju Jork Sitit duke u bërë njerëzve një pyetje të thjeshtë: cilat janë shpresat tuaja për të ardhmen? Rezultati është një meditim i saktë dhe i strukturuar me mjeshtëri, edhe therës edhe prekës, që përmbledh mënyrën jo të lehtë që jetojmë shumë prej nesh tani. Sam Adams në ‘Slate’ shkruan: “Edhe ballë për ballë me një të ardhme të acartë, The Hottest August vepron në atë lloj admirimi...që na përkujton se në botë ka bukuri, dhe të ardhme për të cilën ia vlen të luftohet”.

CREDITS

Director:

Brett Story

Producers:

Danielle VargaBrett Story

Cinematography:

Derek Howard

Editing:

Nels Bangerter

Sound:

Ernst Karel

DIRECTOR'S BIO

Brett Story is an award-winning nonfiction filmmaker based in Toronto whose films have screened at festivals internationally, including the Viennale, True/False, Oberhausen, It’s All True, and Dok Leipzig. Her 2016 feature documentary, The Prison in Twelve Landscapes was awarded the Special Jury Prize at the Hot Docs Canadian International Documentary Festival and was a nominee for Best Feature Documentary at the Canadian Screen Awards.

FESTIVALS & AWARDS

Canada, 2019, Hot Docs,

Hot Docs, Canada 2019 -

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

United States, 2019, SXSW,

SXSW, United States 2019 -

United States, 2019, True/False ,

True/False , United States 2019 -

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest,

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 -

United States, 2019, Sarasota FF,

Sarasota FF, United States 2019 -

CONTACT

Walking Productions
Danielle Varga
danielle@walkingproductions.com
Brooklyn, N.Y.