One Child Nation

United StatesChina, 2019, 85 min, Colour

Politika Një Fëmijë e Kinës, masat ekstreme të kontrollit të popullatës që e bënë të jashtëligjshme që çiftet të kenë më shumë se sa një fëmijë, mund të ketë përfunduar më 2015, por procesi i marrjes me traumën e detyrimit të tij brutal është vetëm në fillim. Nga regjisorja e dokumentarëve fituese e çmimeve Nanfu Wang (Hooligan Sparrow, I Am Another Your) dhe Jialing Zhang, filmi i vrullshëm One Child Nation eksploron efektin gurgullues të këtij eksperimenti shkatërrues shoqëror, duke zbuluar një shkelje shokuese të të drejtave të njeriut pas tjetrës – nga foshnja të braktisura, deri te sterilizime dhe aborte të detyruara, dhe grabitjet e qeverisë.

CREDITS

Directors:

Nanfu WangJialing Zhang

Producers:

Christopher Jörg,Julie Goldman,Carolyn Hepburn,Jialing ZhangNanfu Wang

Cinematography:

Yuanchen LiuNanfu Wang

Editing:

Nanfu Wang

Composers:

Nathan HalpernChris Ruggiero

DIRECTOR'S BIO

Nanfu Wang is the Emmy Award®-nominated and Peabody Award-winning filmmaker of Hooligan Sparrow and I Am Another You, which won a SXSW Special Jury Award for Excellence in Documentary Storytelling. Jialing Zhang co-directed and edited the documentary Complicit, which premiered at the 2017 Human Rights Watch Film Festival.

FESTIVALS & AWARDS

United States, 2019, Sundance, Grand Jury Prize

Sundance, United States 2019 - Grand Jury Prize

United States, 2019, Full Frame, Reva and David Logan Grand Jury Award

Full Frame, United States 2019 - Reva and David Logan Grand Jury Award

Belgium, 2019, DocVille, Winner Jury Award

DocVille, Belgium 2019 - Winner Jury Award

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest, TIM HETHERINGTON AWARD

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 - TIM HETHERINGTON AWARD

CONTACT

Dogwoof
Ground Floor
19 - 23 Ironmonger Row
London, EC1V 3QN
+44 (0)20 7253 6244
sales@dogwoof.com
www.dogwoof.com