Dark Suns

Soleils Noirs

Canada, 2018, 154 min, Black and white

Një e ligë e pakapshme e ka kapur Meksikën. Njëzet vite më parë, klithmat e vajzave të reja jehonin në rajonet veriore të vendit, viktima të egërsisë së paparë mizogjinore. Pas vullkaneve të kryeqytetit, qindra të tjera e vuajtën fatin e njëjtë në vitet e fundit. Tjetërkund, bujqit, studentët si dhe udhëtarët zhduken nga rrugët derisa disa gazetarë pushkatohen. Kjo klimë e mosndëshkimit i hap derën të gjitha abuzimeve, dhe i gjithë vendi jeton në terror. Disa ngrijnë zërat, duke denoncuar e hetuar, derisa të tjerë, të armatosur me lopata po përpiqen tu shmangen pritave, e t’i kërkojnë të zhdukurit. Teksa dëshmitë dhe zbulimet shtohen, ngadalë del e vërteta.

CREDITS

Director:

Julien Elie

Producer:

Julien Elie

Cinematography:

Ernesto PardoFrançois Messier-Rheault

Editing:

Aube Foglia

Sound:

Daniel CapeilleGabriel Villegas

DIRECTOR'S BIO

Julien Elie is a director from Montreal, Canada. He has made films including THE LAST MEAL (2002) and THE ONE WHO KNEW TOO MUCH (2002). His latest feature, DARK SUNS (2018), has been selected to play at the RIDM Festival in Montreal.

FESTIVALS & AWARDS

Canada, 2018, RIDM, Montreal, Winner Grand Prix

RIDM, Montreal, Canada 2018 - Winner Grand Prix

Denmark, 2019, CPH:DOX, Winner F:ACT Award

CPH:DOX, Denmark 2019 - Winner F:ACT Award

Mexico, 2019, FICUMAN, Public Award

FICUMAN, Mexico 2019 - Public Award

Canada, 2019, DOXA, Vancouver, The Colin Low Award for Canadian Documentary

DOXA, Vancouver, Canada 2019 - The Colin Low Award for Canadian Documentary

United Kingdom, 2019, Sheffield Doc/Fest,

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom 2019 -

CONTACT

Dogwoof
Ground Floor
19 - 23 Ironmonger Row
London, EC1V 3QN, UK
+44 (0)20 7253 6244
info@dogwoof.com