Cleo from 5 to 7

CLÉO DE 5 À 7

FranceItaly, 1962, 90 min, Black and white

Klasiku i qëndrueshëm i regjisorit Agnes Varda përcjellë pop këngëtaren Cleo Victoire derisa ajo me shqetësim pret që të dëgjojë nga doktori i saj nëse vuan nga sëmundja e pashërueshme. I vendosur në kohë reale, teksa Cleo endet nëpër gjatësinë e kryeqytetit francez, tregimi unik i Vardas bëhet dokumentar portret jashtëzakonisht i gjallë i Parisit të fillimit të viteve 1960. Cleo From 5 to 7 prezanton një kolonë zanore hipnotizuese dhe paraqitje nga kompozitori fitues i Çmimit të Akademisë, Michel Legrand, i cili sikurse Varda, ndërroi jetë në vitin 2019 në moshën 86 vjeçare. Kritiku i filmit, Dave Kehr ka shkruar: “nuk është vetëm filmi i madh i New Wave-it francez i bërë nga një grua, por vepra kryesore e asaj periudhe drithëruese – prekëse, lirike dhe misterioze”.

CREDITS

Director:

Agnès Varda

Producer:

Georges de Beauregard

Cinematography:

Jean Rabier

Editing:

Janine Verneau

Sound:

Julien Coutelier

DIRECTOR'S BIO

Agnès Varda French filmmaker born in 1928. Greek father. French mother. Short studies in Paris. Photographer in the fifties. In 1954, she creates a film company CINE-TAMARIS for LA POINTE COURTE. This film gave her the title of "Grand Mother of the French New Wave".

FESTIVALS & AWARDS

France, 1962, Cannes,

Cannes, France 1962 -

France, 1963, French Syndicate of Cinema Critics , Winner Critics Award

French Syndicate of Cinema Critics , France 1963 - Winner Critics Award

Finland, 1991, Midnight Sun Film Festival Tampere ,

Midnight Sun Film Festival Tampere , Finland 1991 -

Italy, 1962, , Prix Méliès 1962

, Italy 1962 - Prix Méliès 1962

CONTACT

CINE-TAMARIS
88 rue Daguerre
75014 Paris, France
+33 1 43 22 66 00
cine-tamaris@wanadoo.fr