BURKINA BRANDENBURG KOMPLEX

Germany, 2018, 19 min, Colour

Një fshat i presupozuar afrikan, i banuar nga gjermanët. Filmi Burkina Brandenburg Komplex e përshkruan ndërtimin gjeografik që e bënë të përdorshëm imazhin “tonë” kolektiv dhe medial të Afrikës dhe e vë atë në provë përmes pasaktësive. Një gjetje arkeologjike bëhet në një minierë: një Ferrari. Ne e ndjekim Joachimin në shëtitjet e tij të përditshme. Ai dëshiron të realizojë një projekt të përbashkët energjetik. Muzeu i Trashëgimisë Kulturore Prusiane udhëhiqet nga një grua me ngjyrë. Ajo paraqet artefaktet nga kultura konsumuese e Perëndimit me theks të veçantë në produktet gjermane. Joachimi është i përfshirë në prodhimin ritualistik të energjisë në fshat, por përjashtohet kur ceremonia i afrohet finales, duke e flakur veten përfundimisht nga ‘tregimi/historia’.

CREDITS

Director:

Ulu Braun

Producer:

Ulu Braun

Cinematography:

Ulu Braun

Editing:

Ulu Braun

Sound:

Valentin Lorenz

DIRECTOR'S BIO

Ulu Braun (1976, Germany) works and lives in Berlin. Between 1996 - 2005 he studied painting and film at universities in Vienna, Helsinki and Potsdam. He has been using the medium of video to explore the field between the visual arts and cinema since 1997. He is one of the key figures who have transferred painting into video art and have played a significant role in defining and further developing the genre of video collage. His works are regularly exhibited in art institutions and shown at international film festivals.

FESTIVALS & AWARDS

Germany, 2018, Berlinale, EFA Nominee

Berlinale, Germany 2018 - EFA Nominee

Mexico, 2018, Guanajuato IFF,

Guanajuato IFF, Mexico 2018 -

Romania, 2018, Bucharest IEFF ,

Bucharest IEFF , Romania 2018 -

Belgium, 2018, Leuven IShFF,

Leuven IShFF, Belgium 2018 -

CONTACT

Studio Ulu Braun
Ulu Braun
Putbusser Str. 22
13355 Berlin, Germany
+4917622253040
film@ulubraun.com
www.ulubraun.com