Sakawa

Sakawa

BelgiumNetherlands, 2018, 81 min, Colour

Në e-deponinë helmuese në Gana ekziston një thesar informatash që mund të gjenden. Është një çështje relativisht e thjeshtë për të hapur hard-drajvët dhe për të pasur qasje në fotot dhe detajet personale të ish pronarëve të tyre. Gati gjithkush i pajisur me emër dhe adresë, mund të gjendet online. Filmi ndjek nënën e re Aman e cila përpiqet të bëhet një artiste mashtruese interneti por nuk duket se ka shumë aftësi për të. Ajo e shikon me habi një rrugë në Amerikë që ajo sapo e ka gjetur në Google dhe pyet veten nëse do jetë në gjendje ta mashtrojë një burrë. Në anën tjetër, One Dollar, di si ta përdorë llogarinë e rreme për t’i çmendur burrat.

CREDITS

Director:

Ben Asamoah

Producer:

Peter Krüger

Cinematography:

Jonathan Wannyn

Editing:

Tom Denoyette, Simon Schuurman

Sound:

Matthias van Gasse Kwinten Van Laethem

DIRECTOR'S BIO

Ben Asamoah is a Award Winning Film Director From Belgium With Roots From Ghana. Studied Audiovisual Arts At 'RITS School Of Arts' And Graduated As A Film Director.

FESTIVALS & AWARDS

Belgium, 2019, Docville, Jury Award

Docville, Belgium 2019 - Jury Award

United States, 2019, SXSW Film Festival, SXSW Adam Yauch Hörnblowér Award

SXSW Film Festival, United States 2019 - SXSW Adam Yauch Hörnblowér Award

Netherlands, 2018, IDFA,

IDFA, Netherlands 2018 -

Germany, 2019, DOC.fest,

DOC.fest, Germany 2019 -

Denmark, 2019, CPH:DOX,

CPH:DOX, Denmark 2019 -

CONTACT

Rise and Shine Films GmbH
Bahnstrasse 44
3008 Bern, Switzerland
+41 (0)31 508 07 08
hello@riseandshinefilms.ch