The True Importance of Multilingualism and Language Learning

Hamam, 05 Aug, 15:00

Shfaqja e dokumentarit të shkurtërWith Throat in Strawberries në regji të Amanda Fisher nga Zyra e Komunikimit Strategjik dhe Çështjeve Publike të UNMIK-ut pasuar nga një panel diskutimi organizuar nga Ambasada Britanike në Prishtinë, UNMIK dhe IOM

 

Sinopsisi: Shumë të rinj nga komunitete të ndryshme në Kosovë nuk flasin gjuhën e njëri-tjetrit, duke i ndarë ata nga një botë para konfliktit që ekziston vetëm në kujtimet e gjyshërve të tyre. Por ndryshimi po vjen. Njihuni me jetët e të cilëve po ndryshojnë dhe ata që po ndryshojnë jetën duke mësuar të bisedojnë me të afërmin e tyre.

Panelistët:

Adrijana Hodžić, Ministër i Administrimit të Pushtetit Lokal

Ruairi O’Connell, Ambasadori Britanez

Mytaher Haskuka, Kryetar i Prizrenit

Slaviša Mladenović, Komisioner i gjuhës

Lindita Rugova, Dekan i Fakultetit të Filologjisë, Universiteti i Prishtinës