Decision

North Macedonia, 2018, 21 min, Colour

Një grua e moshuar po përcillet nga afër nga një i ri, i cili në të vërtetë sillet si një që kujdeset për të. Më vonë, ai takon një hajn të zakonshëm dhe i kërkon atij të hyj me forcë në banesën e të moshuarës. Ai ia del ta bind hajnin ta kryej vjedhjen edhe pse ky i fundit shpreh mosdashje. Pas një jave, hajni ia del të kryej aktin e ligë. Shpejt pas tij, e moshuara sëmuret. Hajni e gjen veten në situatën e marrjes së VENDIMIT që i ndryshon jetën.

CREDITS

Director:

Agim Abdula

Producer:

Bunjamin Kurtishi

Cinematography:

Dusan Kardalevski

Editing:

Vanco Mirakovski

Sound:

Darko Spasovski

DIRECTOR'S BIO

Agim Abdula was born in Kallnik, Tetovo, Macedonia, in 1978. In 1997 he gets the scholarship to study in Iran. He studies Film and TV Production and earns his bachelor degree with the documentary “Unë”. In 2009 he gets his master’s degree for Cinema and Theater with the documentary “Vizë për të Ardhmen”. From 2007 to 2010 he worked as a producer for Press TV and made 20 documentaries in Balkan area. He also directed three short films: "Bisedë për jetën”, “Fillimi” and “Vendimi”.

FESTIVALS & AWARDS

CONTACT

Galaktika Pictures
Dizhonska 9/28
1000 Skopje, Republic of North Macedonia
+389 75 339 233
galaktika.pictures@gmail.com