20 July, 2022


Jemi më shumë se të emocionuar të njoftojmë aktet e DokuNights që do të zhvillohet më 6 GushtANDRRA Stage, me artistë që nuk janë vetëm talentë të vërtetë, por edhe ekspertë të pistës së kërcimit. Bëhuni gati për vallëzimin sublim të mendjes së ROZA TERENZI-t, MAARA-n magjepsëse, së bashku me dy interpretuesit absolutisht të përjetshëm që janë ADAM PITS dhe i joni LEART RAMA.

Performuesi që do të hap natën do të jetë LEART RAMA, regjisor nga Kosova, i cili filloi të shfaqte interes për muzikën përmes dizajnit të tingullit, teksa po zhvillonte pasionin e tij për rrëfimin. Ai filloi të eksploronte më shumë nënzhanre të muzikës elektronike dhe përmes tyre dëshiron të luajë me emocionet, gjendjet shpirtërore dhe ndikimin që muzika ka tek ne. Nga zhurma dhe ambienti tek fisi dhe thelbi, Leart Rama është i vendosur të mundësoj një tregim përmes tingullit në çdo pistë kërcimi që interpreton. Më pas do të jetë ADAM PITS, gjurmët e të cilit bien diku midis tech-house, trance, techno dhe breakbeat. Tingujt e tij janë të frymëzuar nga melodi të gjera, shumëngjyrëshe, dhe rrahje pulsuese e energjike. Sidoqoftë, Adam mund të krijojë një shumëllojshmëri të gjerë stilesh që nuk kufizohen nga zhanri ose disponimi falë ndjeshmërisë së tij të mprehtë muzikore. Setet e tij DJ janë një reflektim i këngëve të tij dhe mbështeten nga paleta të ndryshme audio që shërbyen si frymëzim për të. Performuesja e tretë do të jetë ROZA TERENZI, produksionet e së cilës janë të shkëlqyera për komunikimin ndëryjor; ato paraqesin vallëzim të bukur të mendjes dhe pushime gati për agim që padyshim do të bashkojnë njerëzit dhe krijesat e tjera të gjalla. Për të mbyllur natën do të jetë MAARA nga Montreal, e cila vazhdon të bëjë bujë në skenën ndërkombëtare të muzikës së kërcimit. E trishtë, e çuditshme dhe kaotike është qëllimi kur ajo bën muzikë, por gjithashtu ajo kujdeset që të mos jetë shumë kaotike! Artistja nga Montreal prodhon techno, elektro dhe downtempo me një kthesë të trance-it. Maara u vendos fort në skenën e Montrealit dhe, pikërisht përpara pandemisë, kaloi nga prodhimi i hip-hop-it në muzikën e kërcimit.

BILETAT MUND T’I GJENI KËTU