16 May, 2020


Nga situata e krijuar me përhapjen e shpejtë të virusit COVID-19 në gjithë botën, DokuFest ka filluar me shfaqje ditore të një filmi të shkurtër të prodhuar përmes Qendrës sonë të Filmit Dokumentar, dhe do të vazhdojë çdo ditë deri sa të përfundojë kjo situatë e jashtëzakonshme.

Filmi i ditës 60

VITRINA nga Alba Qirjazi, Aleksandra Radeva, Stelios Bouziotis dhe Ruggero Poli Lener.

Vitrina nga DokuFestVimeo.

Viti i Prodhimit: 2016

Gjatësia: 9 min.

Dokumentar i shkurtër për kulturën dhe identitetin e Prizrenit i cili tregon shumëllojshmërinë e njerëzve të lidhur dhe të shkëputur në të njëjtën kohë me tela të dukshëm e të padukshëm të kulturës, religjionit dhe personalitetit. Prizreni është qytet multi-kulturor, me plot histori magjike të cilat mund t’i gjesh në gjërat e vogla në baza ditore.

Prodhuar përmes një programi bashkëpunues të bashkëthemeluar nga programi Erasmus + (Komisioni Europian) dhe Conseil Régional PACA në bashkëpunim me Pistes Solidaires Méditerranée