11 May, 2020


Nga situata e krijuar me përhapjen e shpejtë të virusit COVID-19 në gjithë botën, DokuFest ka filluar me shfaqje ditore të një filmi të shkurtër të prodhuar përmes Qendrës sonë të Filmit Dokumentar, dhe do të vazhdojë çdo ditë deri sa të përfundojë kjo situatë e jashtëzakonshme.

Filmi i ditës 56

SY nga Rron Bekteshi dhe Ermal Boşnak

SY nga DokuFestVimeo.

Viti i Prodhimit: 2019

Gjatësia: 3 min.

Frika nga shikimi i realitetit po i mban të gjithë larg nga e vërteta e ashpër e jetës programuar. Ata nuk e thanë gjë në realitetin ku jetojnë, andaj zgjodhën t’i mbyllnin sytë.

Prodhuar përmes projektit “Shkolla & Dokumentari: Promovimi i Vlerave Demokratike dhe Drejtave të Njeriut përmes filmit”, financuar nga National Endowment for Democracy – NED dhe implementuar nga DokuFest.