22 July, 2022


11 gusht ne do të dalim nga binarët për OFF THE MEDS që vijnë në Prizren së bashku me një nga DJ-të tanë më emocionues lokalë, ELISE. Për të sjellë eksplorimet e saj dëgjimore eklektike është edhe BLERTA KOSOVA.

Elise gjatë viteve të fundit ka eksploruar strukturën e tingujve midis formave të tjera të artit. Rritja në Prishtinë dhe e rrethuar nga mbetjet e betonit të arkitekturës ish-jugosllave, ka ndikuar thellë në shijen e saj në art, e cila shfaq një vrazhdësi të guximshme. Duke përdorur muzikën si një formë shprehjeje për bukurinë që gjen në emocionet më të thella dhe më të errëta, ajo do të shfaqë një anë të saj në eventin tonë të ardhshëm.

Blerta Kosova është një muzikante dhe producente e cila ka qenë pjesë e disa grupeve në formacione të ndryshme, duke lundruar nëpër zhanre nga rock alternativ deri në hop absurd, e në këtë mes kishte edhe pika të electronica, downtempo, synth pop, trip hop, e të tjera. Ajo publikoi albumin e saj të parë solo “Reflections” në vitin 2019. Për momentin ajo është duke banuar në Paris dhe është duke punuar për albumin e saj të dytë.

 Off The Meds është një kuartet eksperimental elektronik DJ / Rap i përbërë nga Adrian Lux, Carli Löf, Kamohelo Khoaripe dhe Måns Glaeser. Albumi i tyre debutues i vetëtitulluar mbërriti në fund të vitit 2020, i cili u vlerësua nga kritikët, dhe fituan një "Grammy" suedez për "Dance/Electro of the Year" 2021. Off The Meds gjithashtu kanë rezultuar të jenë një akt live jashtëzakonisht argëtues - talentet e ndryshme muzikore të anëtarëve të shfaqura plotësisht në skenë. Kamo gjysmë i zhveshur dhe shkëlqen nga energjia – duke bërtitur, pëshpëritur dhe fishkëllimë nga maja e një altoparlanti bas, ndoshta i preferuari i tij nga të gjitha ato vende që ai i quan shtëpi.

BILETAT MUND T’I GJENI KËTU