02 Aug, 2021


Tingulli i larmishëm i tombak dhe daf ka magjepsur Mortazavi që nga fëmijëria e tij. Ai e lidh atë me të kuptuarit e muzikës dhe lëvizjes që është po aq e shumëanshme sa që po evoluon vazhdimisht. Idetë e tij muzikore tejkalojnë teknikat tradicionale dhe mënyrat e luajtjes së të dy instrumenteve.

 

Mortazavi përshkruan gjetjen e një ekuilibri midis përqendrimit dhe lëshimit si elementi kryesor i veprës së tij muzikore: një lëvizje që ndryshon vazhdimisht, në të cilën kufijtë e trupit dhe mendjes treten në njëri -tjetrin. Mortazavi e drejton fokusin e tij ekskluzivisht në muzikë, të shkëputur nga instrumenti dhe rrëfimet kombëtare-kulturore, në ndjekje të idesë së një muzike universale, në të cilën diçka njerëzore lidhet në mënyrë të thellë. 

Një performancë në të cilën do të dorëzoheni para magjisë që transhendon publikun do të mbahet me 13 gusht në skenën muzikore të Sonar Cinema.