01 August, 2022


DokuFest mirëpret DOKUTECH në Prizren, duke u rikthyer fizikisht me edicionin e tyre të 9-të pas dy vitesh!

DokuTech do të mbledhë profesionistë të teknologjisë, sipërmarrës dhe drejtues për edicionin XXI të festivalit. I frekuentuar nga krerët e kompanive të nivelit të lartë vendas dhe ndërkombëtar, ngjarja kryesore për teknologjinë në Ballkan do të mbahet më 06 gusht 2022, me temën "Fytyra ime nuk është një barkod" për të eksploruar mundësitë dhe kërcënimet e Inteligjencës Artificiale dhe të dhënave.

Ngjarja e parë do të zhvillohet në ITP Prizren, ku autori i njohur, Dan McQuillan, do të prezantojë qasjen e tij në librin e tij “Resisting AI: An Anti-fascist approach to Artificial Intelligence.” 

Diskutimi i panelit me Dan do të moderohet nga themeluesi dhe CEO i Omdena Inc,Rudradeb Mitra, një nga folësit tanë kryesorë në edicionin e qershorit, i cili do të kthehet për të treguar se si ne mund të krijojmë vlera me Inteligjencën Artificiale duke sjellë eksperiencën e tij dy dekadëshe në këtë fushë. Rudradeb këmbëngul se komunitetet bazë në mbarë botën do të drejtojnë të ardhmen e AI duke zgjidhur problemet e botës reale nëpërmjet bashkëpunimit. Ai do të prezantojë kapitullin e ri që filloi në qershor këtu në Kosovë me komunitetin e AI.

Panel diskutimi me Dan McQuillan dhe Rudradeb Mitra do të mbahet më 6 gusht në ITP Prizren, duke filluar nga ora 13:00 deri në ora 15:00.

Pjesa e dytë e programit DOKUTECH përfshin një seminar mbi Gjestin Dekolonial: mirënjohje të mishëruara të dhunës koloniale të kolonëve offline dhe online me Tiara Roxanne, një bashkëpunëtore postdoktorale në Data & Society në NYC. Punëtoria me Tiarën do të përqendrohet në Kolonializmin Setter/Kolonializmin e të dhënave dhe prezantimin e gjestit/tregimit dekolonial si shembull nga një perspektivë indigjene.

Punëtoria me Tiara Roxanne do të mbahet në ITP Prizren, gjithashtu më 06 gusht, duke filluar nga ora 15:00 deri në ora 17:00.

 Formularin e regjistrimit për ngjarjet e mësipërme e gjeni KËTU.