Human Rights Dox

Children of the Mist

Những đứa trẻ trong sương

Vietnam
2021 — 90' / Color

1

Përshkrimi

Children of the Mist ndjek historinë e Di-së, një vajzë 13 vjeçare Hmong, me ëndrrën për ti ikur fatit të shumë vajzave adoleshente të grupit të saj etnik. Di është me fat që i takon gjeneratës së parë të fëmijëve në fshat me mundësinë për të vazhduar mësimet në shkollën e mesme. Shumica e grave të fshatit, duke përfshirë të ëmën e Di-së nuk e kanë pasur këtë shans. Nëna e Di-së është 34 vjeçare, tashmë gjyshe, tërësisht analfabete, dhe flet shumë pak gjuhën vietnameze. Di e ka rastin ta shmang këtë fat duke e kaluar provimin pranues të shkollës së mesme për të vazhduar shkollimin. Por nëse bie, mund të ngujohet në fshat tërë jetën e saj ... “si bretkosa në pus.”

Biografia e Regjisorëve

Ha Le Diem has won the Award for Best Directing at the International Documentary Film Festival Amsterdam for her film 'Nhung Dua Tre Trong Suong' (Children Of The Mist).

Buy Tickets

Regjisorë

Ha Le Diem

Producent

Swann Dubus

Tran Phuong Thao

Kinematografia

Ha Le Diem

Editorë

Swann Dubus

Zërimi

Akritchalem Kalayanamitr

Kontakti

CAT&Docs
18 rue Quincampoix
75004 Paris, France
[email protected]
+33 1 44 61 77 48