Truth Dox

The Treasures of Crimea

De schatten van de Krim

Netherlands
2021 — 82' / Color

1

Përshkrimi

Ekspozita udhëtuese Krimea – Ari dhe Thesari i Detit të Zi po mbahet peng në bodrumet e Muzeut Allard Pierson në Amsterdam, dhe nuk mund të kthehet në shtëpi: që prej aneksimit të Krimesë nga Putini, koleksioni i artit ka mbetur pa shtet. Thesari i nxjerrë nga gadishulli është bërë lodër në luftën për pushtet në mes të muzeve në Krime dhe qeverisë së Ukrainës. Të dyja palët pohojnë se koleksioni arkeologjik është i tyri, sikurse rrënjët e identitetit të tyre. Holanda pa vullnetin e saj është bërë gjyqtari: cilës palë duhet ti kthehet thesari?

Biografia e Regjisorëve

Oeke Hoogendijk (1961) went to the Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, where she graduated in theater director (1990). From 1990 to 1996 she directed stageplays for mutiple theater companies. In 1997 she started an education in television documentary at the Media Academy. Her debut film in 1998 as a director (in collaboration with Paul Cohen) A HAPPY TIME was broadcasted by the NTS and won the Dutch Academy Award Het Gouden Beeld and the Euro-Comenius Award (Vienna).

Buy Tickets

Regjisorë

Oeke Hoogendijk

Producent

Elize Kerseboom

Frank van den Engel

Judith Vreriks

Kinematografia

Gregor Meerman

Sander Snoep

Editorë

Gys Zevenbergen

Zërimi

Marc Lizier

Kontakti

Zeppers Film & TV
Schollenbrugstraat 4 H
1091 EX Amsterdam
020-6758594
[email protected]