The European Film Academy's Short Film Tour

Memories

Minnen

Sweden
2020 — 14' / Color

1

Përshkrimi

Vite të tëra pas shërimit nga sëmundja e saj në mendime iluzive dhe OCD, Kristin Johannessen i gjen kamerat e saj të vjetra digjitale derisa po pastronte dhomën e fëmijërisë. Ajo jetonte atje gjatë sëmundjes së saj dhe incizonte film për orë të tëra gjatë ditës, kur kontrollonte jetesën e saj (për shembull për tu siguruar që dera është mbyllur). Këta filma nuk ishin menduar të ishin dokumentim, ata vetëm kanë shërbyer si heqje e merakut për mendimet e saj. Ditën pas filmimit, gjithçka do të fshihej – për të krijuar hapësirë për filmat e rinj. Por, ajo zbuloi që ca filma akoma kanë mbetur në kamerat digjitale të sapo gjetura dhe këto klipe filmike autentike e përbëjnë bazën e filmit të shkurtër MEMORIES.

Biografia e Regjisorëve

Lives and works in Stockholm, Sweden. 
Kristin Johannessen has a background in art, working mainly with photography, drawing and printmaking. She has recently ventured into making motion pictures. Memories is her first film in which she uses multiple techniques, such as animation, photography and green-screening. Her work is mostly personal.
Kristin Johannessen has participated in several exhibitions with her art, both solo and in group exhibitions. She has received grants from Film i Stockholm/Filmbasen.

Buy Tickets

Regjisorë

Kristin Johannessen

Producent

Kristin Johannessen

Kinematografia

Kristin Johannessen

Animacioni

Kristin Johannessen

Editorë

Eva Tillberg

Kristin Johannessen

Kontakti

Filmform
Svarvargatan 2, SE-112
49 Stockholm, Sweden
+46 (0)8-651 84 26
[email protected]