Landscapes of Repair and Resistance: Manifesta 14 Prishtina Special Programme at DokuFest

Wild Relatives

Germany, Lebanon, Norway
2018 — 64' / Color

1

Përshkrimi

Vepra e re e Jumana Mannas tërheq një linjë në mes të tri pikave të largëta në hartën botërore: Siri, Liban, dhe Svalbard. Linjat skicojnë një rrugë dhe një rrjet kompleks të marrëdhënieve. ‘Wild Relatives’ ekspozon shkëmbimin e valutës ekologjike në mes të dy prej bankave botërore të drithërave, të cilat janë arkivat e përbërësit bazë më të vogël të bujqësisë: Farave. Biodiversiteti, konfliktet dhe politika ndërkombëtare janë pjesë të një loje me perspektiva që arrijnë larg në të ardhmen e largët, dhe formojnë bazën për një bashkëbisedim humoristik dhe nxitës të mendimeve në mes të një prifti dhe një shkencëtari diku larg në mes të asgjëkundit. Protagonistët në lojën e drithërave të çmuara ndajnë kuptimin e përbashkët të perspektivës në misionin e tyre, i cili zgjatet përtej kohës së paparashikueshme politike që ata janë të detyruar ta drejtojnë.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Jumana Manna born in 1987 in Princeton, New Jersey, USA. After studying at the National Academy of Arts in Oslo, she earned a master’s degree in Aesthetics and Politics from the California Institute of the Arts in Valencia, Los Angeles County, USA. Her works have been shown in exhibitions around the world.

Buy Tickets

Regjisorë

Jumana Manna

Producent

Elisabeth Kleppe

Jumana Manna

Kinematografia

Marte Vold

Editorë

Katrin Ebersohn

Zërimi

Philippe Ciompi

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://www.jumanamanna.com/Wild-Relatives

Kontakti

Ginger Beirut Productions
Aldeles AS,
Jumana Manna
[email protected]