International Shorts

Will My Parents Come to See Me

Austria, Germany, Somalia
2022 — 28' / Color

1

Përshkrimi

Somali. Një police rri në veturën e saj të parkuar. Pas një kohe, ajo del, vendos kapelën zyrtare, dhe futet në burg. Atje, orët vendimtare kanë aguar për Farahun. Makineria organizative çohet përreth tij. Farahu kontrollohet nga mjeku, i udhëzuar nga përmbaruesi, dhe i mbikëqyrur nga një imam. Farahu po i pret prindërit ta vizitojnë.
“Si je?” është pyetja që i bëjnë të gjithë atë ditë. Secilën herë, “Mirë” është përgjigja koncize. Vetëm kur policja e nxjerr Farahun nga qyteti mëngjesin e nesërm e pashprehura bëhet realitet i dhimbshëm.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Mo Harawe born in Mogadishu, Somalia, he discovered his passion for cinema while attending a school of arts in his home country. Since 2009, he has lived in Austria. He is currently studying visual communication and filmmaking and has made short films which have screened and won awards at international film festivals. He also works as a feature film scriptwriter, winning the 2021 Thomas Pluch Screenwriting Prize for his script for Life on the Horn.

Buy Tickets

Regjisorë

Mo Harawe

Producent

Ahmed Farah

Alexander von Piechowski

Mo Harawe

Nuux Muuse Birjeeb

Kinematografia

Steven Samy

Editorë

Alexander von Piechowski

Zërimi

Mohamed Abdinur Isse

Kontakti

sixpackfilm
Neubaugasse 45/13
A-1070 Vienna, Austria
+43 1 526 09 90 0
[email protected]