Artistic Differences: Under a Roof

The Movement of Things

O Movimento das Coisas

Portugal
1985 — 89' / Color

1

Përshkrimi

Rutina ditore e tri familjeve në një fshat të vogël në veri të Portugalisë: Gratë i rrëfejnë tregime njëra tjetrës dhe përgatisin ushqimin, një baba e pret një dru teksa fëmijët e shikojnë, dhe Isabela e re shikon drejt të ardhmes. Një film i qetë, i treguar me përmbajtje, për kalimin e kohës, për heshtjen dhe jetën, në të cilën në shikim të parë ndryshimet e paralajmërojnë vetveten butësisht. Më 1985, filmi festoi premierën e tij botërore në Mannheim, ku fitoi një Filmdukat. Kjo vepër e jashtëzakonshme tani është restauruar. “Nga të gjitha veçantitë e kinemasë portugeze ky film është më i veçanti nga të gjithë.”

Biografia e Regjisorëve

Manuela Serra studied film at the Institut des Arts et Diffusion in Brussels, worked as an assistant editor and co-founded the film cooperative Virver. Between 1979 and 1985, she made her first and to date only film as a director ›O Movimento Das Coisas‹.

Buy Tickets

Regjisorë

Manuela Serra

Producent

Antónia Seabra

Domingos Sidónio

Joào Beato

Manuela Serra

Teresa Sá

Kinematografia

Gerard Collet

Editorë

Dominique Rolin

Zërimi

Richard Verthé

Kontakti

The Stone and The Plot
+351914929462
[email protected]
www.thestoneandtheplot.pt