View From The World

Turn Your Body to the Sun

Netherlands
2021 — 93' / Color

1

Përshkrimi

Historia e jashtëzakonshme e jetës së ushtarit sovjeto-tatar i cili është kapur nga nazistët gjermanë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Sot, e bija e tij Sana po ndjek gjurmët e babait të saj të heshtur, dhe po përpiqet të kuptojë çka e bëri atë, burrin që ajo e njohu si fëmijë, përmes ditarëve të tij, arkivave të ndryshme personale dhe publike si dhe regjistrave. Teksa shoqëron vajzën në udhëtimin e saj, regjisorja gërmon në arkivat filmike, për të gjetur gjurmët e atyre miliona ushtarëve sovjetik që ishin kapur në luftën mes diktatorëve, të cilët ishin aty por me lehtësi ishin lënë jashtë rrëfimit të luftës botërore. Teksa “ri-përvetësoi” pamjet nga arkivi përmes teknikave të përziera të kalimit të dyfishtë, afrimit dhe ngjyrosjes, regjisorja kërkon shpirtin e pamjeve, ato mbetjet e vogla e delikate të tragjedisë njerëzore masive megjithatë rastësisht të harruara. Vdekja e të burgosurve sovjetik të luftës përbënte vrasjen më të madhe në masë të Luftës së Dytë Botërore pas Holokaustit. Ngadalë, por me vendosmëri filmi fillon të thyej gjashtëdhjetë vite heshtje.

Biografia e Regjisorëve

Aliona van der Horst (Moscow, 1970) is a documentary auteur whose oeuvre consists of a wide variety of films with an outspoken filmic style. From the moment she started her career in 1997, many of her poetic documentaries have been internationally awarded and highly appreciated. Her most known works are Turn your body to the sun (2021), Love is Potatoes (2017), Water Children (2011), Boris Ryzhy (2008), Voices of Bam (2006) and The Hermitage Dwellers (2006). The reason for the international appeal of her work is undoubtedly correlated with her very defined style of poetic filmmaking and the international topics she addresses. Van der Horst also frequently appears as a guest lecturer at film festivals and film schools, that welcome her creative and poetic take on documentary filmmaking.

Buy Tickets

Regjisorë

Aliona van der Horst

Producent

Ilja Roomans

Kinematografia

Rogier Timmermans

Editorë

Gys Zevenbergen

Zërimi

Rik Meier

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://www.turnyourbodytothesun.nl/

Kontakti

Taskovski Films
1st Floor, Healthaid House Marlborough Hill Harrow,
HA1 1UD United Kingdom
+387 65 920 857
[email protected]